Hozzávalók:
Kaszinótojás hozzávalói:
5 db tojás
mustár
margarin
majonéz
tejföl
petrezselyem
só
bors
Franciasaláta hozzávalói:
1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség
1 kis doboz konzerv
1 fej lilahagyma csíkokra vágva
tartármártás
só
bors
ételízesítő
Díszítésnek:
tojás
paradicsom
kaliforniai paparika
majonéz
fekete bors
1 db főtt burgonya /fejeknek/
Elkészítés:
Kaszinótojás elkészítése:
Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, hosszában félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.
Franciasaláta elkészítése:
A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint.
A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön.
Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartármártást.
Egy tálra ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat, melyeket kidíszítettünk kiskacsának húsvét alkalmából. A kiskacsa feje főtt burgonya, szeme fekete bors, csőrre kaliforniai paprika, szárnyai zeller levél.