Tartármártás-franciasaláta


 

















































Hozzávalók: 

Kaszinótojás hozzávalói:

5 db tojás
mustár
margarin
majonéz
tejföl
petrezselyem

bors


Franciasaláta hozzávalói:


1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség
1 kis doboz konzerv kukorica
1 fej lilahagyma csíkokra vágva
tartármártás

bors
ételízesítő


Díszítésnek:


tojás
paradicsom
kaliforniai paparika
majonéz 

fekete bors
1 db főtt burgonya /fejeknek/

Elkészítés:

Kaszinótojás elkészítése: 


Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, hosszában félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.

Franciasaláta elkészítése: 


A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint.
A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. 
Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartármártást.
Egy tálra ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat, melyeket kidíszítettünk kiskacsának húsvét alkalmából. A kiskacsa feje főtt burgonya, szeme fekete bors, csőrre kaliforniai paprika, szárnyai zeller levél.