Sajtos rud


Hozzávalók:


 


1/2 kg rétesliszt
2 teáskanál só
25 dkg Ráma margarin
1 ek. ecet
1 ek. rum
tojás a kenéshez
reszelt sajt a szóráshoz


A sóval kevert lisztbe beledaraboljuk a margarint,jól szétmorzsoljuk,hozzáadjuk az ecetet,és a rumot,és összegyúrjuk.
Nem kell bele semmi más,mert szépen összeáll. Aki türelmetlen,tehet bele kevés tejfölt!..Én nem tettem!
Sütőpapíron nyújtjuk kb. 4 mm vastagra,így nem kell lisztezni.Lekenjük felvert tojással,reszelünk rá sajtot,és kissé rálapigatjuk. Így nem szedi fel a derelyevágó. fél centis csíkokra vágjuk,és kívánt méretre daraboljuk.
200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük!