Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell

http://pctrs.network.hu/clubblogpicture/4/7/3/_/473796_907895695_big.jpg
 
 Hozzávalók / 4 adag

80 dkg csirkemell filé
600 ml tejföl (soknak tűnik, de így lesz jó szaftos)
30 dkg trappista sajt
20 dkg finomliszt
5 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 kk kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés 


 
































A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat.
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikás liszthez. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellszeleteket.
A fokhagymás-paprikás lisztbe megforgatott csirkemelleket kiolajozott, hőálló edénybe helyezzük, majd a karikákra vágott vöröshagymát a tetejére tesszük, a maradék panírunkkal megszórjuk.
A tejfölt összekeverjük a kakukkfűvel, majd megöntözzük vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használunk, annál szaftosabb lesz az ételünk.
Végezetül megszórjuk reszelt sajttal. Mehet a sütőbe körülbelül 40 percre. (Én általában a sajt pirulásáig sütöm.) 180 fokon hőlégkeveréses sütőben. Forrás: http://www.nosalty.hu/