Rántott hús


























 Az igazi finom rántott hús készítése:

Rántott hús készítése előtt mindig itassuk le a nedvességet a hússzeletekről mielőtt panírozzuk őket, különben a forró olajba merítve a panír le fog válni.
A szeletelt húsokat klopfolóval kb. fél centiméteres vastagságúra lapítjuk. Ha a csirkemellfiléket túl vastagnak találjuk, lapjára félbevágjuk.
A kivert szeleteket fűszerezzük: sózzuk, és hagyjuk állni. A csirkehúst és halat legalább fél órán át, a sertés húsnak adjunk egy órát.
Ezután a szeleteket lisztbe forgatjuk, majd villával felvert tojásba mártjuk. Legvégül zsemlemorzsába hempergetjük.
A beplanírozott húst tegyük 1/2 órára hűtőbe.
A húst leginkább olajban szoktuk sütni . Fontos a megfelelő hőmérséklet elérése( minimum 150 °C, de túl meleg se legyen). Próbaképpen az egyik hús csücskét lógassuk bele a zsiradékba, ha fortyog és bugyborékok keletkeznek körülötte, akkor a hőmérséklete megfelel a sütésre.
A forró olajba tett hús alatt vegyük takarékra a lángot, fedjük le, és így süssük egy ideig, majd újra nagy-lángon megforgatva a másik oldalát fedő nélkül süssük pirosra.
Amikor a húst kivesszük a serpenyőből, le kell róla csöpögtetni az olajat: a frissen sülteket helyezzük papír törlőkendőre.