Rakott káposzta szalonnával és sajttal




 


















 Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
50 dkg darált sertéshús
20 dkg füstölt szalonna
1 nagy hagyma
30 dkg rizs
1 teáskanál édes pirospaprika
só, bors
10 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl

Elkészítése:

A káposztát egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy másik edényben a szokásos módon, sós vízben megfőzzük a rizst. A szalonnát felszeleteljük és sütni kezdjük, hozzáadjuk a felaprított hagymát is, amikor megdinszteltük a darált húst is belekeverjük és fűszerezzük. Puhára pároljuk, ha szükséges egy kevés vizet önthetünk alá. Egy kiolajozott, hőálló edénybe rétegezzük a káposztát, majd a rizst és a húst. A tetejét befedjük káposztával, a sajtot lereszeljük és belekeverjük a tejfölbe, elkenjük rajta. 160 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és szeletelhetjük.forrás:http://ketkes.com/