Mézes-vaníliás szelet


 





















 Tészta:
 45 dkg liszt, 5 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 db tojás, 2 ek. méz, 1 kk szódabikarbóna, 2 ek tejföl, 2 ek kakaópor, csipetnyi só

Krém: 
7 dl tej, 3 csomag tejszín ízű pudingpor, 1 ek liszt, 2 dl tejföl, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor

Elkészítés:
 a tészta hozzávalóiból tepsi hátán két (én hármat sütöttem, mert annyi leesett a kettőből, hogy kijött egy harmadik is) lapot sütünk.
Krém készítése: a pudingporokat összekeverjük a liszttel, és a tejben felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, majd hagyjuk kihűlni. A margarint jó habosra kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt pudingos masszával. A krémet a két (három) mézeslap közé töltjük, óvatosan megnyomkodjuk, hogy összeragadjon. 10 dkg csokit olvasztunk gőz felett és bevonjuk a tetejét. 1 éjszakát állni hagyjuk! A lapok nyújtásakor alaposan lisztezzük a deszkát, mert nagyon!!! ragadós a tészta!!!
Forrás: Bakosné Kreisz Zsuzsanna