Kelkáposzta főzelék sült virslivel


























Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta (tisztított mennyiség)
600 g burgonya (tisztított mennyiség)
1 evőkanál majoránna (csapott)
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


Elkészítés
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.
A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.
A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,7 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.Ezt a főzeléket nem rántjuk be, saját anyagával sűrítjük/ pépesítjük/ turmix géppel.Kiveszünk egy merőkanál főzeléket, turmixoljuk, és visszatesszük a többihez, összekeverjük, és ha megfelel a sűrűsége akkor beletesszük  az áttört vagy reszelt fokhagymát.
Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük. 
Sült virslivel, vagy kolbásszal tálaljuk.