Húsvéti töltött pulykamell



Ez a tekercs egy kiváló, laktató húsvéti különlegesség! Elkészítése gyors, egyszerű, a végeredmény pedig ízletes, látványos, és nagyon húsvéti! Próbálja ki Ön is!





Hozzávalók (6 adagra)

A töltött pulykamellhez:
2x300 g pulykamellfilé

A töltelékhez:
4 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
200 g füstölt sonka
50 ml víz
2 db keményre főtt tojás
1 db nyers tojás
20 g torma
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fekete bors

A panírozáshoz:
finomliszt
egész tojás
zsemlemorzsa

A körethez:
hasábburgonya
saláta

Elkészítés

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.



2. Finomra aprítjuk a füstölt sonkát is.



3. A felaprított sonkát, és a vöröshagymát forró olajra tesszük. 2-3 perc pirítás után vízzel felöntjük, és addig pároljuk - állandó kevergetés mellett -, míg a víz el nem fő a húsról. Ezután le is vehetjük a tűzhelyről.



4. Egy külön tálban a nyers tojásra reszeljük a keményre főtt tojásokat. Egy villával jól összekeverjük.



5. A tojásos keveréket a húsos töltelékhez adjuk. Hozzáadjuk a tormát is, végül ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük a tölteléket.



6. A pulykamelleket megmossuk, megtisztítjuk, bevágjuk, és kiklopfoljuk akkorára, hogy meg tudjuk tölteni.



7. A ki kloffolt húsokat megtöltjük, feltekerjük, fogpiszkálókkal rögzítjük.



8. A tekercseket panírozzuk. (Lisztben, majd egész tojásban, és zsemlemorzsában.)



9. Végül bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük a tekercseket, míg aranybarnák nem lesznek.



10. A kisült tekercsekből kihúzzuk a fogpiszkálókat, hasábburgonyával, salátával tálaljuk.







Forrás:http://donerika.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1107819