Gulyásleves
























Hozzávalók:

1 dl olaj
1 kg sertéshús
4 db vöröshagyma
1 kg burgonya
1-2 db húsleveskocka
1 kis üveg paradicsompüré
2 db sárga paprika/Tv/
2 db sárgarépa
2 db zöldség
1 db póréhagyma
1 evőkanál őrölt piros paprika
só, bors, fokhagyma

Pörköltet készítünk: a húst felkockázzuk, vöröshagymát összevágjuk, és olajon megfonnyasztjuk, majd beletesszük az 1 evőkanál pirospaprikát, a paradicsompürét, és a TV paprikát, kétszer-háromszor megkeverem és hozzáadom a kockára vágott húst, majd sózom, borsozom, és a fokhagymát is beleteszem és felengedem 3 l vízzel. Amikor már félig puha a hús, beleteszem a zöldségeket, és a burgonyát és készre főzöm.