Egészséges szendvicskrém

Ezt kend a kenyérre! – Egészséges szendvicskrém


Hozzávalók:

5 kg pirospaprika,

2 kg lilahagyma,

1,5 liter paradicsomlé,

1 liter olaj/olívaolaj,

80 dkg szárazbab,

só,

bors,

4-5 babérlevél,

3 kávéskanál tartósítószer.



Ebből az alapanyag mennyiségből kb. 9 db 7 dl-es üveg lesz.

A babot megfőzzük és ledaráljuk, majd külön-külön a hagymával, a paprikával is tegyük ezt. A hagymát olajban - használhatunk olívaolajat is – pirítsuk meg, majd tegyük hozzá a paradicsomot is. Végül adjuk hozzá a további hozzávalókat, majd pároljuk készre.

Tipp! Egy másik variáció:

A hagymát olajban megpirítjuk, folyamatosan hozzátesszük a hozzávalókat. Az egészet egyszerre sütjük, bográcsban, kint a szabadban vagy akár a gáztűzhelyen. Megtehetjük, hogy a hagymából 2 kg helyett csak 1 kg-t veszünk, viszont a babból lehet többet is venni. Aki nem szereti, ha túl paradicsom ízű, vehet hozzá kevesebbet, de héját mindenképpen le kell húzni és úgy daráljuk hozzá.