Diós-szilvalekváros csiga




















Tészta:

60 dkg finomliszt
10 dkg vaj (felolvasztva)
4 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor (a lisztbe keverve)
2 db tojássárgája

3 dl tej
 

Töltelék:
 
Diós-szilvalekváros töltelék
6 ek cukrozatlan dió
3 ek cukor

6 ek szilva lekvár



Tészta összeállítása


A tejet, a tojássárgáját és az olvasztott vajat egy nagyobb tálban összekeverjük. A cukrot és a vaníliás cukrot teljesen elkeverjük a folyadékban.
A sütőporos, sós lisztet adagonként hozzáadjuk, a végén egy jól gyúrható tésztát kapunk.
Párszor átgyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni.

Négyzet alakúra nyújtjuk a tésztát. Lekvárral jól megkenjünk, majd gazdagon beszórjuk a dió és cukor keverékével.
Feltekerjük, és 1,5 cm széles csigákra szeleteljük. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük szorosan egymás mellé.

200 fokra melegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-22 perc alatt elkészül.