Csontleves



Hozzávalók: 


1 kg húsos csont
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kis fej karalábé
1 fél fej zeller
1 vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 csipet szerecsendió
8-10 szem egész bors
3-4 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors

Elkészítés menete:

A húst - csontot - mosd át alaposan, majd bő vízben tedd fel főni, a bors társaságában. A zöldségeket tisztítsd meg, a hagyma és a fokhagyma kivételével darabold fel mindet.

Amikor már habzik a víz, egy szűrőkanállal távolítsd el a habot, majd tedd a hús mellé a megpucolt hagymát, a zellert, tégy melléjük ízlésednek megfelelő sót, és add hozzájuk a szerecsendiót. 









 
























Hagyd kis lángon fortyogni, majd nagyjából 30 perc elteltével tedd bele a többi zöldséget is.
 Amikor minden megpuhult, add hozzá a petrezselymet, kóstold meg, ha szükséges, akkor még ízesítsd, majd vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.