Csirkés raguval töltött palacsinta, mámorító sajtszósszal a sütőből



 















Hozzávalók a palacsinta tésztához: 


20 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz
3 evőkanál olaj
csipetnyi só

A töltelékhez: 


50 dkg csirkehús
1 nagy hagyma
5 dkg ementáli
1 evőkanál tejföl
só, bors
olaj

A tetejére: 


1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
10 dkg ementáli
só, bors

Elkészítése:

A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.forrás:http://ketkes.com/