Céklakrémleves petrezselyemkrémmel


 http://pctrs.network.hu/clubblogpicture/4/7/4/_/474091_6069240474091_big.jpg




 














Hozzávalók: 

3 közepes fej cékla
5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma)
olívaolaj
1,5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé
fél citrom leve
2 evőkanál tejföl + díszítéshez

bors
1 csokor petrezselyem
2 keményre főtt tojás a tálaláshoz Elkészítés:

Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel. Főzzük 10-15 percig, amíg a cékla megpuhul, majd tegyük turmixgépbe a levest, és turmixoljuk selymesre. Facsarjuk hozzá fél citrom levét, adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverjünk rajta a turmix-szal.

Közben a felaprított petrezselymet tejföllel keverjük ki.

A levest tányérokba szedjük, a petrezselymes tejföllel és a felkockázott főtt tojásokkal tálaljuk. Forrás: http://www.mindmegette.hu