Aszpikos szivárvány saláta



























Hozzávalók: 

8 vékony szelet gépsonka
8 keményre főtt tojás
10 dkg majonéz
1 dl tejföl
25 dkg mexikói zöldségkeverék
2 dl víz
2 evőkanál zselatin
1 leveskocka


Elkészítés:

4 főtt tojássárgáját villával összetörünk, elkeverjük a majonézzel és a tejföllel. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, és majonézes keverékhez adjuk a megfőzött, lehűtött mexikói zöldségkeverékkel.

A vízbe belekeverjük a zselatint, és a leveskockával felforraljuk, végül összekeverjük a zöldséges-tojásos krémmel.

Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk, beletesszük a 4 szelet sonkát, ráöntjük a massza felét, kirakjuk a maradék 4 egész főtt tojással, majd a zöldséges keveréket elegyengetjük a tetején. Befedjük a maradék 4 szelet sonkával, betakarjuk fóliába, és hűtőben néhány órát dermedni hagyjuk.

Tálaláskor tálcára borítjuk a megdermedt ételt, lehúzzuk a fóliát, és szeletelve kínáljuk.