Almás rakott makaroni

Hozzávalók: 

20 dkg makaróni
1 dl tejszín
50 dkg alma
10 dkg cukor
10 dkg aszalt szőlő
csipetnyi fahéj
2 dkg vaj
1 evőkanál só

Hámozzuk meg az almát, vágjuk i a magházat, vágjuk kis darabokra. Pároljuk meg a 2 pohár vízben, melyben feloldunk 5 dkg cukrot.
Főzzük ki sós vízben 7 perc alatt a tésztát, szűrjük le , szitáljunk rá 5 dkg cukrot.
Kivajazott, magas tepsiben rakjuk le a tésztát: a felét alulra, erre terítsük szét a lecsöpögtetett almát, az aszalt szőlőt, majd fedjük le a maradék tésztával. 
Keverjük össze a tejszínt az almák levével, adjunk hozzá egy csipetnyi fahéjat. Öntözzük rá a tésztára.
Forró sütőben süssük 30 percig.