Vadas mártás gombóccal

vadasgombóccal0 



















Hozzávalók: 



1 kg húsleves zöldséget – pl. sárgarépa, fehérrépa, zeller, paszternák – lehet mélyhűtött is
Kb. 7.5 dl víz vagy húsleves alaplé
A mártásba való fűszerek: 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 1 db morzsolt babérlevél
0.5 kg sertés-marha vegyes, vagy sertés, csirke, pulyka hús
2 db tojás
A húsba való fűszerek: só, őrölt bors, paprika por, fokhagyma por vagy zúzott 2-3 db fokhagymagerezd
Díszítésként pl. tárkony szál, olíva olaj, 2 dl kókusztejszín (Cocomas) – opcionálisan

Elkészítés: 



Húsleves zöldséget főzz ki vízben vagy húsleves alaplépben, a lé, amikor kész a főzés, akkor éppen hogy ellepje a zöldséget
Kézi turmixolóval pürésítsd a zöldséget, majd tedd bele a fűszereket és azzal is forgasd át
A darált húshoz üss 2 db tojást, fűszereket és alaposan keverd össze
A vadas mártást tedd vissza kis lángra és kisebb gombócokat formázva, azokat tedd bele a mártásba, és kis lángon főzd meg azokat
Tálaláskor locsold meg az ételt olíva olajjal és díszítsd tárkonnyal, ízlés szerint a vadast elkeverheted kókusztejszínnel. Forrás:
http://paleovital.hu/

vadasgombóccal1