Tejszínes paradicsomos gombaragu

 

Hozzávalók:

60 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 citrom leve
1 kis paradicsompüré
tengeri só
2 evőkanál olaj
1 kiskanál majoránna
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál fehér bors
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál tönkölyliszt
2 evőkanál tejszín
2 dl víz
2 babérlevél

Az olajban megpirítjuk az aprított vöröshagymát. Erre rátesszük a szeletekre vágott gombát. Rácsavarjuk a citrom levét és gyakori kevergetés közben addig pároljuk, amíg a leve majdnem elforr. Ekkor rátesszük a sót, a fűszereket és a paradicsompürét. Ha a gomba megpárolódott, akkor a vízből, tejszínből készítsünk habarást és öntsük a ragura. Jól forraljuk össze.