Sült kelkáposzta


http://paleovital.hu/wp-content/uploads/2014/08/pir%C3%ADtottkelk%C3%A1poszta0.jpg





















Nagy térfogatú zöldségeket válassz, azoknak alacsony lesz a Glikémiás indexe – a káposztaféléké 15 és a salátáké úgyszintén 15. Meglehetősen unalmas a jégsaláta, bár én a roppanós voltát igencsak szeretem. Fel lehet dobni kelkáposztával összekeverve, mert a kelkáposztának viszont igencsak izgalmas íze van Hús nélkül készítve – vegetáriánusoknak is kiváló étel.



Hozzávalók és elkészítés egyben: 


Egy közepes fej kelkáposztát vágd kisebb-nagyobb darabokra, szedd szét leveleire
Adhatsz hozzá szintén összevagdosott bármilyen más salátát, de el is hagyhatod! Nekem jégsalátám volt itthon.
Egy nagyobb mély tepsiben halmozd fel a kelkáposztát és a salátát
Sült vagy főzött csirkemellet, csirkecombot, akár sült sertés húst, maradék rántott húst pl. (ahogy én tettem) vágj fel apró darabokra és keverd el a salátával
Enyhén sózd meg, és keverd át az egyveleget; nem igényel további fűszerezést, de ami illik hozzá – esetleg köménymag és őrölt bors
Sertészsír darabokkal vagy kókuszzsír darabokkal, illetve kókuszolajjal hintsd meg a salátaágy tetejét – nem kell, hogy majdan zsírban tocsogjon
Süsd az ételt addig, amíg a saláta teteje nem kezd ropogósra sülni

forrás:http://paleovital.hu/

pirítottkelkáposzta1