Sonkás rakott tészta



Hozzávalók:


30 dkg penne vagy más, szimpatikus tészta
20 dkg gouda vagy más, közepesen erős ízű sajt
15 dkg sonka
10 dkg húsos bacon
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 levél friss bazsalikom
fehérbors

vaj a tál kikenéséhez


Elkészítés menete:

A tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, mert a sütőben, a szaftos raguval puhulni fog, és így lesz tökéletes. A szalonnát és a sonkát kockázd fel.

Pirítsd zsírjára a szalonnát, majd pár percig pirítsd rajta a sonkát is, ezután reszeld rájuk a fokhagymát, keverd melléjük az apróra tépkedett bazsalikomot és szórj rájuk ízlésednek megfelelő mennyiségű fehérborsot - pár csipetnyinél biztosan nem kell több! -, keverd át egyszer, majd vedd le a tűzről.

Egy tűzálló tálat vajazz ki vékonyan, majd halmozd bele a leszűrt tésztát, aztán keverd hozzá a sonkás-baconös mixtúrát. Az egészet szórd meg jó alaposan sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg 10-15 perc alatt.