Sertésjava hentes módra



Hozzávalók:

60 dkg sertés szűzpecsenye
20 dkg füstölt tarja

10 dkg kolozsvári szalonna
3 gerezd fokhagyma
zsír
2 fej vöröshagyma
4-5 csemegeuborka
őrölt bors

A szalonnát gyufaszálnyi vékony hasábokra vágjuk, és kevés zsíron  megpirítjuk. Leszűrjük félretesszük és a zsírján az apróra vágott hagymát. Belekeverjük az apróra vagdalt fokhagymát és 1 percig ezt is aszalgatjuk. A kisujjnyi csíkokra vágott húst beletesszük és erős tűzön 8-10 percig forgatjuk, majd a hasonló méretre felvágott füstölt hússal is kevergetjük 8-10 percig. Ezután megborsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel, fehérborral vagy hőslével. Fedő alatt kis-lángon 1 óra alatt készre pároljuk. Ha a hús már omlós, puha, a gyufaszálnyira felaprított csemege uborkát belekeverjük, és az egészet zsírjára sütjük. Tálaláskor hús tetejére szórjuk a félretett szalonnát.