Padlizsános paradicsomos pulykaragu





















Hozzávalók:

50 dkg padlizsán

50 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
75 dkg pulykamell
8 dl olívaolaj
1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál citromlé


Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk megtöröljük,  a szárát levágjuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, a paradicsomot feldaraboljuk. A vöröshagymát meg a fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felaprítjuk. A pulykamellet szárazra töröljük és akkora kockákra vágjuk, mint a gulyásba szoktuk. Az olaj 1/3 -át felmelegítjük. A húskockákat adagokban megpirítjuk benne, majd újra kivesszük és szűrőbe rakjuk. A szűrő alatt egy tálban gyűjtsük össze a hús szaftját. A maradék olajat egy fazékba öntjük és a szárazra törölt padlizsánkockákat megsütjük benne. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát és röviden megpirítjuk. Belerakjuk a paradicsomot és rászórjuk a provence-i fűszerkeveréket. Még egyszer az egészet felforraljuk, majd lefedve gyenge tűzön 10 percig pároljuk. A húst a szaftjával együtt beletesszük és további 10 percig lefedve főni hagyjuk. Az ételt sóval, borssal és citromlével ízesítjük.