Kivi szelet recept


Kivi szelet

















Hozzávalók:


Tészta: 


30 dkg cukor
3 tojás
1 dl olaj
2 dl tej
csipet só
1 cs sütőpor
35 dkg liszt
3 ek darált mák
zöld ételfesték
mandula aroma

Krém: 


2 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor

Tetejére: 


3-4 dl tejszínhab felverve, de el is maradhat



Elkészítése:


A tészta hozzávalóit egy tálban keverjük el alaposan pár csepp zöld ételfestékkel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. (Vigyázat magas falú tepsit válasszunk!) A tepsit tegyük be a sütőbe, a lángot mérsékeljük 150-160 fokra, majd süssük tűpróbáig. Ha megsült hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk ketté. A krémhez a pudingot főzzük fel a tejben, majd hűtsük langyosra. A margarint keverjük ki alaposan a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliás krémhez és dolgozzuk el benne. A kihűtött alsó lapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot és arra kenjük a maradék krémet.Forrás:http://receptneked.hu