Joghurtos spárgakrémleves

 

 Joghurtos spárgakrémleves


Hozzávalók:

600 ml víz
500 g fehér spárga
1 teáskanál cukor
1/2 db citrom
1 teáskanál só
csipet tört színes bors
3 teáskanál félszáraz fehérbor
100 ml natúr görög joghurt
1 teáskanál kukoricakeményítő
4 db tojás
4 teáskanál bazsalikom pestó

 
Elkészítés

A hagymát aprítsuk fel, és az olaj és vaj keverékén dinszteljük meg.


Ha friss spárgát használunk, akkor egy burgonyahámozóval távolítsuk el a fás részét, valamint vágjuk le a kemény végét. Ha konzerv (lehetőleg tartósítószer mentes) spárgát használunk, akkor már nem kell pucolni.

A spárgát tehát vágjuk kisebb darabokra, és sós, cukor, citromos, boros alapban pároljuk puhára.

A joghurtot keverjük ki a keményítővel.

A spárgát a főző lével együtt turmixoljuk le a dinsztelt hagymával, majd tegyük vissza főni.

A joghurtos habaráshoz adjunk egy merőkanál forró levet, keverjük ki, majd habarjuk be vele a levest.

Innentől kezdve 2 percnél tovább ne főzzük már a levest.

Ha készen van, kóstoljuk meg, ha szükséges, további sóval, cukorral állítsuk be az ízét.