Hentestokány




Hozzávalók: 


70 dkg sertéslapocka vagy -comb
15 dkg húsos szalonna
10-15 dkg csemegeuborka
3,5 dkg sűrített paradicsom - egy kis konzerv fele
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl félszáraz fehérbor
só, frissen őrölt bors
zsír


Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg alaposan, majd vágd ujjnyi vastag csíkokra. A szalonnát és a hagymát kockázd fel. Némi zsírt olvassz meg egy alkalmas serpenyőben, majd pirítsd benne üvegesre a hagymát, a szalonna társaságában. Ha a hagyma már szépen megpirult, akkor add hozzá a bort és a paradicsompürét, keverj rajta párat, majd jöhet a hús is, sózd meg hangulatod szerint, majd keverd át jó alaposan, és fedő alatt főzd puhára - időnként nézz rá, és ha kell, egy kis vizet önts alá, nehogy leégjen.

Ha már lassan eléri a megfelelő állapotot, akkor reszelj rá fokhagymát és szórd meg frissen őrölt borssal, majd még főzd így öt percig. Közben vágd csíkokra az uborkát, és a főzés utolsó két percére azt is keverd az egészhez. Ha ez letelt, már kész is vagy. forrás:http://www.femina.hu