Egyszerű sajtkrokett recept

Egyszerű sajtkrokett
















Hozzávalók:

30 dkg trappista sajt
1 közepes tojás
1 púpos ek liszt
Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez


Elkészítése:

A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást.

Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.

Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk.

Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba.

Közepes lángon szép világos barnára sütjük.

A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket.

Majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

Azonnal, bármilyen mártogatóssal, akár sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk. 


Tipp:

Ma egy roppant egyszerű, finom és gyors ételt készítettem uzsonnára. Hihetetlen, de a sajt egyáltalán nem folyik szét a forró olajban sütéskor, ajánlom mindenkinek. Bár ez egy kis adag, két felnőtté talán, ezért vagy duplázni érdemes a mennyiséget, vagy egy tartalmasabb leves után kínálni akár csak egy kis mártogatós társaságában vagy egy finom főzelék feltétjeként.Forrás:http://receptneked.hu