Burgonyás rakott palacsinta


Burgonyás rakott palacsinta



Hozzávalók:

4 személyre:


35 dkg burgonya
2 tojás
25 dkg liszt 

2 dl tej
3 dl tejföl
15 dkg reszelt füstölt sajt
A sütéshez:
kevés olaj



Elkészítés: A burgonyát héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk, és összetörjük.

A tojásokat egy csipet sóval, a liszttel, a tejjel és kevés vízzel palacsintatésztává keverjük. Amikor elkészült a tészta, belekeverjük a főtt burgonyát is. Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben kisütjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Vékonyan kiolajozunk egy hőálló tálat, amire rárétegezzük a palacsintákat, mint egy tortát. Megkenünk minden réteget pici tejföllel, és megszórjuk kevés sajttal. A sütőben 10 percig sütjük, hogy összemelegedjen az egész, és a teteje megpiruljon.Forrás:http://www.recepttar.hu/recept/burgonyas-rakott-palacsinta-7206