Zeller chips recept



Inkább a falatkák, nassolni-valók csoportjába tartozik, de bátran lehet használni ehető ételdekorációként is. Ehetjük natúr ízben vagy fűszerezve, így is, úgy is nagyon finom.






Hozzávalók:


  zellergumó, 
víz, 
citromlé,
 kókuszzsír


A zellergumót meghámozzuk,előbb kisebb darabokra, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk.
Lehetőleg 1 mm-nél ne legyenek a szeletek vastagabbak.
A zellerszeleteket citromleves vízbe tesszük kb. fél órára.
Sütés előtt a zellerszeletekről maradéktalanul felitatjuk a nedvességet.
TIPP: A kókuszzsír (nem hidrogénezett) szagmentes, egészséges, és magas a füstpontja, azaz magas hőmérsékleten lehet benne sütni.
Forró olajban ropogósra sütjük a zellereket.
TIPP: Kisülve egy kis sóval, és/vagy esetleg citromborssal is ízesíthetjük, de natúr is nagyon finom. forrás:http://www.ritakonyhaja.hu