Tonhalas tészta





Hozzávalók :



35-40 dkg kagylótészta

2 doboz aprított tonhal konzerv

1 nagyobb doboz paradicsompüré

1 negyed citrom leve

2 db vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

2 ek. ketchup

só, bors, oreganó, kakukkfű, babérlevél

A tésztát kifőzzük. 
























A vöröshagymát apóra vágjuk, megdinszteljük. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet ( én szűrőn leszűrtem és olaj nélkül tettem hozzá ). Beletesszük a paradicsompürét is és a 2 evőkanál ketchupot. Kb. 0.5 – 1 dl vizet adunk hozzá, hogy szósz sűrűségű legyen. A negyed citromot belecsepegtetjük, fokhagymát belenyomjuk. Ízesítjük sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel és 2 db babérlevél. Pár percig összefőzzük.



A végén összekeverjük a szószt a tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk vagy megszórjuk sajttal és a sütőben rápirítjuk. Kagylótésztával a legjobb mert abba tud „beleülni” a szósz.

A legtöbbször úgy készítem, hogy a szószos tésztát beleöntöm egy jénaiba, reszelek rá bővel sajtot és beteszem a sütőbe, rápirítom a sajtot. Isteni finom!