Töltött édes káposzta

 

Hozzávalók:

60 dkg darált sertéshús
1 fej édes káposzta
1 tasak gyorsrizs
20 dkg füstölt kolbász
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika

A  káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk. Egy edénybe helyezve vízzel felöntjük és 6 percig félpuhára pároljuk. A 10 külső  levelet lefejtjük a fejről, a többit félretesszük. A darált sertéshús, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így kapott masszát a káposztalevelekbe tekerjük és egy mély lábosba helyezzük. Vizet öntünk alá és beleadjuk a vékonyra szeletelt maradék káposztát, valamint a felkarikázott füstölt kolbászt.Az edényt letakarjuk és az ételt készre főzzük. A lábosból kivéve egyenletesen ráöntjük a tejfölt és további 3 percig összefőzzük.