Töltött cukkini virág recept



Nem éppen hétköznapi étel a cukkini virágot tekintve. Érdemes a piacokon boltokban nyitott szemmel járni, és ha ilyet látunk, lecsapni rá. Már ha valami extra előételben gondolkodunk. Ha a cukkini virág megvan, onnantól gyerekjáték az egész.







Hozzávalók 2 főre:
6 db cukkini virág
40 g csicseriborsó liszt
10 g tápióka keményítő
csipet só
annyi víz, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk
olaj a sütéshez
100 g cottage cheese
csipet só
csipet tört színes bors
½ gerezd fokhagyma







A cottage cheeset összekeverjük a sóval, borssal, és kevés reszelt fokhagymával.
A csicseri lisztet összekeverjük a keményítővel, sóval, és vízzel.
Az olajat felforrósítjuk.
A fűszeres szemcsés sajtot a virág belsejébe töltjük, majd a virág szirmait óvatosan összetekerjük.
Belemártjuk a tésztába, majd forró olajban pillanatok alatt kisütjük.
Friss salátával, olívaolajjal szervírozzuk.


Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént. Forrás:http://www.ritakonyhaja.hu