Rucás savanyú káposzta/Kacsa/





Hozzávalók:

1 kacsa 
1 kanál kacsazsír
60 dkg savanyú káposzta
1 hagyma
20 dkg császárszalonna
10 dkg füstölt kolbász
2 dl tejfel

1 csomó kapor

A kacsát feldaraboljuk, sózzuk, majd a zsíron hirtelen átsütjük, kivesszük és félretesszük. A zsírban átsütjük a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, beletesszük a megmosott savanyú káposztát, és néhány percig pároljuk. Visszatesszük a kacsadarabokat a szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és adunk hozzá mintegy 3-4 dl vizet. Letakarva a sütőben puhára pároljuk. A kacsát tálra szedjük és köré rakjuk a tejföllel és kaporral átforralt káposztát.