Mari nénje csuporja cseréptálban






Hozzávalók:

80 dkg burgonya
2 zöldpaprika
2 paradicsom
60 dkg marhahús/lapocka, vagy lábszár/
2 pohár natúr joghurt
2 csapott evőkanál liszt

A burgonyát fél órára hideg vízbe áztatjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk., és a paradicsommal együtt karikára vágjuk. A húst a cserépedény aljára terítjük, kissé megsózzuk. Ráterítjük a burgonyát, azt is megsózzuk, majd erre rakjuk a paradicsomot, a paprikát, 2 dl vizet öntünk alá. Lezárjuk a tálat, hideg sütőbe tesszük, és 240 fokon gázsütő 5. fokozat majdnem készre pároljuk. A joghurtot elkeverjük a liszttel, ráöntjük az ételre, és vigyázva, hogy össze ne törjön, kicsit összerázzuk. Lefedjük, visszatesszük a sütőbe, és meg 15 percig sütjük.