Körömpörkölt

 

Hozzávalók:

8 sertésköröm 
10 dkg zsír
2-3 nagy fej vöröshagyma
1-2 fokhagyma
2-3 kanál házi pirospaprika
1-1 evőkanál paprikapüré.- paradicsompüré
2 zöldpaprika
2 paradicsom
köménymag 


A zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a leperzselt, megkapart, négyfelé vágott körmöket. Sózzuk, paprikázzuk, hozzáadjuk a püréket és egy kevés vizet. Rászórjuk a köménymagot és állandóan kevergetni, ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára pároljuk. Ekkor belekarikázzuk a paprikát, a paradicsomot és beletesszük a zúzott fokhagymát, készre főzzük. Puha kenyérrel tálaljuk. Még finomabb étel kapunk, ha víz helyett száraz vörösborral készítjük.