Pizza


 

















 


Hozzávalók


Tésztához


80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 5 dl tej, 1 csapott evőkanál só, 2 dl étolaj ( NEM kell bele tojás!!)
1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Kb:1 óra. Megfelezzük a tésztát, kinyújtjuk.Megkenem pizza krémmel. Töltelék:30dkg tarja kis kockákra vágva,egy kevés kolbász: negyedelem a karikákat, egy csomag zöldhagyma karikára vágva. 20-25dkg sajt rá reszelve.Feltekerem,vigyázok hogy a vágott széle alulra kerüljön.felvágom,és tepsibe helyezve lekenem tojással. Raktam fel fázis fotókat,hátha kezdő háziasszonyoknak így érthetőbb.
Lehet felezni is a hozzá valókat,de szerintem nem érdemes.....:)Sőt én a feléből csinálom a pizza tésztát,és tepsi tetején-sütőpapíron nyújtva készítem.Forrás: Enyedi Szendy Magdolna