Habos-meggyes palacsinta




 















Hozzávalók 15 darabhoz:

35 dkg liszt, 1 csipet só, 3 tojás, fél csomag szárított élesztő, 3 dkg olvasztott vaj, tej, 1 dl olaj a sütéshez.
60 dkg friss, vagy mirelit meggy (én 1 üveg meggybefőttel csinálom), 1 kiskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja, 5 dl édesített növényi tejszín (Hulala)

A liszthez hozzáadjuk a sót, tojásokat, szárított élesztőt, olvasztott vajat, és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztamasszát kapjunk. 15 percig pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat. Utána elkészítjük a habos-meggyes tölteléket.
A meggyet kimagozzuk, tálba tesszük, megszórjuk fahéjjal, hozzáadjuk a citromhéjat, összekeverjük, és lazán a habbá vert növényi tejszínbe forgatjuk a levével együtt. A palacsintákat megtöltjük a meggyes krémmel.

(Nem baj, ha a palacsinta langyos még, amikor megtöltjük, mert a habos töltelék kicsit megolvadva még krémesebb lesz) 

Forrás:http://andi1976.gportal.hu