Csuka vele sült körettel recept

Csuka vele sült körettel

hozzávalók / 4 adag

70 dkg csuka
7 közepes db burgonya
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db lilahagyma
2 közepes db vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
1 db citrom
1 kk fokhagymapor
0.5 dl fehérbor


elkészítés


A halat beirdaljuk, egy félbevágott citrommal átdörzsöljük, sóval-borssal-fokhagymával fűszerezzük.
A zöldségeket megpucoljuk, egyforma vékony szeletekre vágjuk.
Az otthon fellelhető legnagyobb tepsit sütőpapírral kibéleljük - elsősorban a mosogatás megkönnyítése céljából - pici olajat löttyintünk rá, középre helyezzük a halat, köré a zöldségeket, melyeket kakukkfűvel és sóval ízesítünk. A tetejére is csorgatunk egy kevés olajat és a bort is.
Fóliával lefedve sütjük kb fél óráig, majd fólia nélkül, amíg megpirul. forrás:http://www.nosalty.hu