Zellersaláta



Hozzávalók:

1 db közepes fej zeller

3-4 szem kisebb burgonya

2 db közepes lila-hagyma

1 csomó piros retek

2 db alma

4 dl tejföl

1 kis tubus majonéz (Univer)

1 db kisebb citrom leve

1 teáskanál cukor

1 kávéskanál mustár

Őrölt bors, só.





Elkészítés:

A zellert, burgonyát hámozás után vékonyka hasábokra vágjuk. Külön-külön nagyon kevés forró, sós vízben megfőzzük. Fontos, hogy roppanósak maradjanak. A zeller kb. 2 perc, a burgonya kb. 8 perc. Ha kész, azonnal hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.

A hagymát félbe vágva vékony szelekre vágjuk, tálkába téve lesózzuk. A retekkel ugyanezt csináljuk. Míg állnak a sóban, elkészítjük a tartármártást: Tejföl, majonéz, citromlé, mustár, cukor, bors.

Az almákat falatnyi kockákra vágjuk, belekeverjük a mártásba. A burgonyát, zellert is hozzáadjuk. Végül a sózott lila-hagymát és retket kinyomkodjuk, és a salátához adjuk.



A mennyiségek irányadóak, lehet többet, kevesebbet is használni az alapanyagokból. Ha diétásan akarjuk, készíthetjük tejföl helyett joghurttal is. Használhatunk fehér retket is – ízlés dolga. Nagyon fontos, hogy a zöldségeket ne főzzük szét – maradjanak roppanósak. forrás:http://lakoma.gportal.hu/