Vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással

 

 Vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással


Hozzávalók: 


2 személynek:
40 dkg konzerv tarkabab
5 dkg füstölt szalonna
1 dl vörösbor
10 dkg füstölt parasztkolbász
2 db tojás
1 evőkanál paradicsomlé
1 evőkanál chiliszósz
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 evőkanál libazsír

őrölt feketebors
őrölt csípős pirospaprika
majoránna
1 csípős hegyes paprika
1 paradicsom
2 szál újhagyma zöldje
chilipaprika
Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a zsíron megdinsztelem a felkockázott füstölt szalonnával. Hozzáadom a babot a levével, a babérlevelet, a paradicsomlevet és a chiliszószt, fűszerezem, hozzáadom a bort és a felkarikázott kolbászt, lassú tűzön összeforralom.

A tányérra szedek a babból, ráteszek egy félbevágott főtt tojást, szeletelt paprikát és paradicsomot, chilit, s vágok rá az újhagyma zöldjéből.forrás:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!