TEJFÖLÖS PAPRIKÁS CSIRKE

                                                                                                     
Hozzávalók:
1 db egész bontott csirke
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
1 kiskanál só
1 kiskanál fűszer só
2 db tv paprika
2 db paradicsom
2 gerezd foghagyma
3 dl tejföl
1 dl tejszín
4 dkg liszt
1 dl olaj.


Elkészítés:
A megtisztított, kockázott hagymát a fele olajon megdinszteljük. A tisztított, bontott csirkét darabokra vágjuk és a dinsztelt hagymára tesszük, felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük sóval, fűszer sóval és áttört foghagymával. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön puhára pároljuk. Mikor megpuhult a hús, kiszedjük, a levét turmixoljuk.
Piros rántást készítünk, a szafthoz adjuk, valamint a főzőtejszínt is hozzáöntjük. Visszarakjuk a húst a szaftba, rottyan egyet, és utána tesszük bele a tejfölt. Tálaláskor is kínáljunk tejfölt.forrás:http://lakoma.gportal.hu


Galuskával körítjük, uborka saláta illik hozzá.



A receptet, fotókat küldte: Barna Krisztina, Óbecse, Vajdaság.