Székelykáposzta




Hozzávalók:



1 kg savanyú káposzta

50 dkg sertéscomb

10 dkg zsír

5 dkg vöröshagyma

2 dkg fokhagyma

kömény, borsikafű, bors

fűszerpaprika

2 dl tejföl

csombor

só / ételízesítő



Sertészsíron a felkockázott szalonnát üvegesre hevítjük, s rátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha ez is üveges kevés fokhagymát, fűszerpaprikát teszünk rá, oldjuk a színét és felengedjük vízzel. Ízesítjük borssal, ételízesítővel, őrölt köménnyel és borsikafűvel.


Felforraljuk és hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst. Amikor a hús félpuha hozzátesszük a káposztát. (Ha a káposzta túl savanyú mossuk ki, s ha hosszú szálasra van gyalulva vágjuk meg.) Csombort adunk hozzá. Készre főzzük. Tejfölös habarással bekötjük az ételt. Jól kiforraljuk és tálaljuk.

Kikevert tejföllel a tetejét megdíszítjük.forrás:http://www.lacibacsi.hu/