Szarvasgombás őz vadrizzsel




























Hozzávalók:

50 dkg    őzcomb
10 dkg    füstölt szalonna
               kakukkfű, só, őrölt bors
3 dl         barna mártás
5 dkg      áfonya
               szarvasgomba

30 dkg    vadrizs
2 db        füge
5 dkg      dió
½ dl        olaj
½ dl       vörösbor


A szárazon pácolt őzfilé szeleteket (pác: olaj, bors, kakukkfű, boróka vagy vad fűszerkeverék) kicsit megnyomkodjuk tenyérrel. Megtűzdeljük szalonna-csíkokkal. (Célszerű a szalonnát lehűteni, így könnyebb vele dolgozni.) Fűszerezzük borssal, sóval, kakukkfűvel, s forró zsiradékban félangolosra megsütjük.


Mártása: vörösboros, áfonyás, szarvasgombás barna-mártás lesz.forrás:http://www.lacibacsi.hu/