Sajtos csúcs





Hozzávalók a tésztához:


40 dkg liszt, (én fele fehér liszttel, fele RL60-as fehér rozsliszttel)

 20 dkg zsír (én fele zsír, fele vajjal készítettem),
 3 dkg élesztő, 
1 kávéskanál só,
 2 dl tejföl, 
1 tojás.

Krém: 


10 dkg margarin,
 4 kocka Medve sajt,
 1-2 evőkanál tejföl,
 pici só.

Tetejére:


 12 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:


A lisztet a zsírral, a belemorzsolt élesztővel, tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, majd egy-egy egész és lyukasztott lapot összeragasztunk. Kivajazott tepsiben világos színűre kisütjük. A krémhez a margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 1-2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, majd ezzel a krémmel megtöltjük a pogácsákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.forrás:Farkasné Joó Ibolya