Sajtleves




Hozzávalók:

10 dkg vaj

10 dkg liszt

1 dl tejszín

1 dl fehér bor

15 dkg sajt

3 dkg fokhagyma

1 db tojás sárgája

1 cs. snidling

petrezselyem zöld

ételízesítő, fehér bors



Gombóc:

30 dkg főtt burgonya

8 dkg liszt

1 dkg tojás fehérje

5 dkg füstölt, főtt sonka

½ cs. petrezselyem zöld






Világos vajas rántást készítünk, amibe zúzott fokhagymát teszünk. Áthevítjük a fokhagymával, snidlinget, petrezselyem zöldet, ételízesítőt teszünk rá. Felengedjük vízzel, simára elkeverjük és kiforraljuk. Majd hozzátesszük a reszelt sajtot (amit lisztezünk, hogy ne tapadjon össze). Félrehúzzuk, hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük, s csészébe tálaljuk.



Sonkás krumpligombóc:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, s melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Petrezselyem zöldet, snidlinget és darált sonkát, a tojás fehérjét és a burgonya ¼-nek megfelelő lisztet teszünk hozzá. Jól összedolgozzuk, gombóctésztát készítünk. Kis gombócokat formálunk, s forró vízben kifőzzük.



A gombócokat hurkapálcikára felfűzzük. Így állítjuk a csészébe. Snidlinggel, petrezselyem zölddel megszórjuk. forrás:http://www.lacibacsi.hu