Sajtkrémmel töltött füstölt lazactekercs recept

Sajtkrémmel töltött füstölt lazactekercs


Hozzávalók:
4-5 szelet füstölt lazac
1 db füstölt lazac olajos lében
10 dkg mascarpone
1-2 ek tejföl
citromlé

őrölt színes bors
snidling


Elkészítése:

Az olajos lében lévő lazacot öntsük egy szűrőbe, és hagyjuk teljesen lecsepegni. Ezután daraboljuk fel ízlés szerint.(én egészen apróra feldaraboltam)

A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tejfölt apránként adagolva keverjük simára. Ezután ízesítsük citromlével, és szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd szintén keverjük össze. (a tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza, mert akkor nehezen tudjuk megtölteni lazacszeleteket) (sózásnál figyeljünk arra, hogy a lazac már eleve elég sós!!!!)

Vágjunk le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd helyezzünk rá egy szeletet a füstölt lazacból. Ezután kanalazzuk rá a mascarponés krémet, majd a fólia segítségével tekerjük fel, mint a bejglit.

A lazactekercseket ezután tegyük egy tálcára, majd tegyük be pár órára a hűtőbe hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.(lehűtve éles késsel könnyebben feltudjuk szeletelni)

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és pirított kifli karikákkal kínáljuk.forrás:http://receptneked.hu/