Orosz hússaláta


250 g sült hús (sertéssült)
120 g héjában főtt burgonya
60 g tisztított alma
60 g csemege uborka
30 g füstölt marhanyelv vagy sonka
2 db főtt tojás
200 g majonéz
0,5 dl fehér bor
0,5 dl tejszín
1/2 csomó petrezselyem
só, mustár, őrölt fehér bors, porcukor, citromlé

Elkészítése:

A csemege uborkát és az almát meghámozzuk, majd metéltre vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a főtt burgonyát és a sült húst is. A marhanyelvet vékony metéltre, vagy igen apróra vágjuk fel. A tojásszeletelővel felvágott tojásból pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. Keverőtálba tesszük a majonéz háromnegyed részét, sózzuk, borsozzuk, mustárral és citromlével ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a metéltre vágott anyagokat, illetve a felszeletelt tojást. A salátát megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük, majd jól lehűtjük. Üveg- vagy porcelánedényben tálaljuk, a maradék majonézből borral és a tejszínnel készített tartármártással bevonjuk. Oldalát a tojáskarikákkal és marhanyelvcsíkokkal díszítjük. Amennyiben a marhanyelvet apróra vágtuk, akkor meghintjük vele a hússaláta felületét a petrezselyemzölddel együtt. Forrás:http://www.nlcafe.hu/gasztro/20141228/gyors-vacsora/


Mit főzzek ma vacsira? Orosz hússalátát