Nagyon mutatós és ötletes alternatíva fasírozottra




fél kg darált pulykahús
60 g zsemlemorzsa
60 g reszelt parmezán sajt (más sajt is jó)
1 evőkanál oregánó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál szárított petrezselyem
fél evőkanál őrölt bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag leveles tészta
120 g apróra vágott mozzarella
12 db hurkapálcika

Elkészítés: 


190 fokra melegítjük elő a sütőt.
Két tepsit leterítünk sütőpapírral. Félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a darált húst, zsemlemorzsát, parmezán sajtot, oregánót, bazsalikomot, petrezselymet, borsot és fokhagymát. Kb. 2,5 cm-es fasírtgolyókat formázunk. A leveles tésztát 12 egyforma csíkra vágjuk.
Megfogunk egy hurkapálcát és rátűzzük először egy leveles tészta csík végét, majd egy fasírozottat, majd ismét a leveles tészta egy távolabbi pontját, majd megint fasírozottat, és így tovább. (Összesen 4 fasírt golyó legyen minden hurkapálcán és a két végén tészta legyen.) Fontos, hogy a tészta és a fasírozott ne legyen nagyon szorosan egymás mellett, így a fasírozott teljesen át tud sülni, a tészta pedig tud egy kicsit még dagadni.
20 percig sütjük, amíg a fasírozott teljesen átsül. Amikor kivesszük a sütőből, megszórjuk őket mozzarella darabkákkal. Újabb 2-3 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon.

forrás: http://ketkes.com