Meggyes-mákos muffin


Hozzávalók: (12 db muffínhoz)
1 egész tojás
1 kis pohár joghurt
1 dl olaj
12 dkg cukor
17 dkg liszt
6 dkg darált mák
1 tk vanília aroma, vagy vaníliás cukor
1 púpos tk kardamom (elhagyható)
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tk sütőpor
2 marék megy (friss, vagy befőtt)


Díszítés:
3 dkg fehér-csokoládé
1-2 tk mák
12 szem meggy


A tészta összeállítsa:
A mákot átdaráljuk, majd összekeverjük a többi száraz hozzávalóval (liszt, cukor, só) és a fűszerekkel (fahéj, citromhéj, kardamom, vaníliás cukor). Hozzáütjük az egész tojást, majd beleöntjük a joghurtot és az olajat is, majd mindezt alaposan elkeverjük és már készen is van a tészta! A meggyet közben lecsepegtetjük és azt is a tésztába keverjük, majd kiadagoljuk a tésztát a muffin-sütőbe!


Sütés:
A muffinokat 190°C-on előmelegített sütőben kb. 12–14 perc alatt addig sütjük, míg egy picit aranybarnák nem lesznek. A tűpróbát ne feledjük! Ha meghűltek a sütik olvasztott fehér-csokoládéval, valamit egy-egy szem meggyel díszítjük, illetve megszórhatjuk egy kevés mákkal is!


Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon finom és egyszerű sütemény, de uzsonnára, vagy szülinapra is kiváló lehet!forrás:http://ildikokki.blogspot.hu