Lencsesaláta


 

 



40 dkg lencse
20 dkg virsli
1 csokor snidling
15 dkg lila-hagyma
1 db citrom
1 db babérlevél
2 dl tejföl
2 dkg mustár
1 gerezd fokhagyma
2 db kemény tojás
salátalevél díszítéshez


A lencsét beáztatjuk, és pár órán át állni hagyjuk, majd gyengén sós, babérleveles vízben puhára főzzük. Vigyázzunk arra, hogy ne főzzük szét! Ha megpuhult, kihűtjük, leszűrjük és hűtőbe tesszük. A virslit vékonyabb karikákra szeleteljük, a lila-hagymát karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a zúzott fokhagymával, a citromlével és törött borssal. Ebbe az öntetbe keverjük a lencsét, a virslit, a hagymát, és 1 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor zöld salátalevelekkel körberakott tálban tálaljuk, főtt tojás gerezdekkel és hagymakarikákkal díszítjük.

Én nem így csinálom teljesen már. Az alapanyagok ugyanazok, de pl. konzervlencsét használok, s épp csak átmelegítettem, házi fűszerek, házi vegeta, s az arányokat is csak úgy érzékkel dobálom.forrás:Nikolics-Bognár Adrien