Halászlé

Hozzávalók:

tetszés szerinti hal (a ponty a legjobb)
1 nagy fej vöröshagyma
színes-paprika
1 db halászlé leveskocka
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika


Elkészítés:

A halat felvágjuk, annyit teszünk félre a legkevésbé szálkás részekből, amennyit szeretnénk majd a levesben tálalni. A felkockázott vöröshagymát kevés zsiradékon megpároljuk, és hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, majd színes-paprikával megszórjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyiben kényelmesen megfő, és hozzáadjuk a leveskockát. Elég hamar megfő. Ha megpuhult, tésztaszűrőn átpasszírozzuk fakanál segítségével. Az így kapott levest visszatesszük a gázra, és ha felforrt, beletesszük a félretett halszeleteket, és puhára főzzük, ez forrástól számított kb. 5 perc. forrás:http://otthonisutes-fozes.blogspot.hu